Може ли да изберем удобно бельо

Прясно изследване показа, че повече от 80% от американците носят едно и също бельо в в съзнателния си живот. Това показва, че повечето хора не се доверяват на марки, които не са чували, не искат да направят експеримент с чисто нови материи и модели, защото за повечето хора подбора на чисто нов модел бельо означава неудобно при носенето му. Ето няколко съвета как точно да си изберете приятно и красиво бельо.

women underwear

 

Избирайте си подходящ размер

За да ви е комфортно бельото, то би трябвало да е и коректния номер за Вас. Бельо, което Ви стяга, опъва, забива в кожата не е удачно за Вас. Винаги, когато си купувате бельо, бъдете напълно честни с вас си и си вземете Вашия номер, а не малък. Никой не желае да си закупува бельо в размер XL или XXL, но пък ако наистина това е вашия, не се притеснявайте, по-хубаво си вземете този, отколкото през целия ден да се чувствате неудобно. Не забравяйте, че докато бельото е по-малък номер от Вашия собствен, то ще Ви стяга и даже ще се забелязва много повече, даже и под дрехите.

Абсолютно винаги търсете висококачествени материи

Изборът на хубава материя на бельото е изключително важно. Много материи възможно е да доведат до некомфортно усещане при използване. Винаги се спирайте на гладки и меки материи. Бельото с дупки и бельо с дантела, макар и доста привлекателно да изглеждат, е възможно да Ви образуват обриви, да Ви драскат по кожата и да образуват запотяване. Добър избор на материи са висококачествен полиестер, ликра, кашмир, микрофибър.

Безшевно бельо

Бельото без шевове става все по-търсено от повечето жени по целия свят. Въпреки, че до много голяма степен не обръщаме внимание на шевовете по бельото, то много често те могат да раздразнят кожата, а плюс това да направят и следи. Поради тази причина винаги когато можете носете безшевно бельо, което е гладко и от 2-те страни и е изключително удачно при ползване на впити дрехи.

Грижете се за бельото си

Хубавата грижа за Вашето бельо е от наистина голямо значение за по-продължителен комфорт. Изпирайте с прах за деликатни тъкани и задължително като можете ръчно. Прочитайте етикетите и изпирайте на правилната програма, в случай, че позлвате пералня машина. Дръжте го правилно прегънато в шкаф с разделители или чекмеджета. Също така не носете прекалено дълго вашето бельо. Хвърляйте износеното си бельо, а не го задържайте в шкафа. Научно доказано е, че след Шест месеца постоянно носене бельото тярбва да се заменя с ново, като същото важи и за сутиените.