Може ли да вземем хубав подарък за детенце?

children toysКъдето има дечица точно там се заражда и потребността от впечатляващи и интересни сувенири, където да ги зарадват и изненадат без значение дали става въпрос за рожден ден, деня на детето, имен ден, Коледа или пък съвсем друго. Предвид пищния избор от стока, предлагащи се в детските уеб шопове вземането на решение отнема време и изисква известно изследване.

Възрастта на детето е главен фактор в подбора на най-подходящ дар и е много важно да се знае точно какви са обичайните им дейности и какви точно неща пораждат техния интерес в различните стъпала на развитието им.

Хубави подаръци за големи малчугани – седем-четиринадесет години

Школото – точно това е мястото, където се сформират перосналните и общите интереси на децата.

Децата са извън дома и комуникират в по-широк обществен кръг, където непряко и пряко си влияят взаимно. В училищната среда учениците придобиват известна независимост и изграждат своите индивидуални предпочитания и интереси. В конкретния случай ще можете да изберете хубав подарък за малчуганът по два критерия: Какви занимания харесва детето? Какво реално се харесва от повечето малчугани? Във втория вариант най-често става въпрос за артикули от телевизионни реклами.

Точно преди училище
Заниманията в предучилищния етап тренират малчуганът за прехода от забавленията към отговорностите. В този конкретен момент децата придобиват умения и познания, прилагащи се в по-трудни игри – такива с конкретни и умни отговори, играчки с управление от разстояние, компютърни игри, сложни пъзели и мозайки.

Хубави подаръци за по-малки дечица
В годините между 3 и 5 малчуганите въпреки, че пресъздават абсолютно всички действия на татко и мама, те създават и свои собствени сюжети. Тези са така наречените ролеви игри, в които те са създатели и членове на различни обстоятелства от заобикалящия ги свят. Най-исканите подаръци за деца в годините между 3 и 5 са конструкури и мозайки, книжки за рисуване и оцветяване, пластелин и други подобни. Подобен тип дарове дават на дечицата да подобряват своите творчески умения като се развличат.

Сувенири до три годишна възраст
Между 12 мес и три год. децата активно изследват средата, която ги заобикаля, когато пренасят, бутат, разглобяват и дърпат всичко, попаднало им в ръцете. Най-безопасни за играене са дървените играчки например кубче, строителни конструктори с по-големи компоненти, играчки за нанизване (низанки), камионче и игри за бутане и дърпане, мозайки за малки дечица и други подобни. Важно е да търсите играчки, които ще развият и провокират детското въображение.

Подаръци за бебенца
При бебенцата е много важно подаръците да развиват координирането между очи и ръце, умение за разпознаване, слух и други. Най-подходящи за дадената цел и най-привлекателни са музикални играчки, дрънкалки и плюшени играчки, приличащи на животинки. Бебчетата изпробват всичко на вкус и е важно играчките да не са изградени от дребни компоненти, като е възможно да преглътнат.
Кликни тук за допълнителна информация