Колички за деца и бебета – съвети и напътствия при закупуване и използване

baby stroller

Количките за бебета се купуват и избират от семейството, а бебенцето, всъщност което ще го ползва, няма думата. Много майки и бащи се чустват главозамаяни от разнообразието на видове и модели колички на търговския пазар и не знаят просто как да направят избор. 

Ето и няколко неща, като непременно трябва да имате предвид, защото в края на краищата става дума за щастието и за спокойствието на вашето дете. 

За закупуването на детска количка 
Подберете количка за дете със широка основа и широк кош, тъй като точно това определя доколко устойчива е количката. По-малките колички за бебета много лесно се прекатурват, когато бебето се надвеси прекалено много след борда. 

Ако случайно харесвате количка за дете с няколко положения на облегалката, уверете се, че самата облегалка се застопорява стабилно във всяко едно състояние или просто рискувате бебето да пропадне, съвсем случайно. 

Направете проврека дали количката за деца има предпазни коланчета, които ще придържат детенцето в коша и няма да му позволят да се изхлузи. Правилно е коланчетата да преминават между краката, през кръста и още през раменцата на бебето. 

Текстилната част на детската ви количка е необходимо да се сваля безпроблемно и да е удачна за пране в автоматична пералня. Ако е изпълнимо, тествайте бебето дали ще развие алергична реакция към материала. 

Убедете се, че детската количка спокойно може да премине през входната врата на жилището ви.
Имайте предвид също размера на количката в прибрана позиция с големината на багажника на автомобила, няколко багажници се оказват твърде малки за определени типове детски колички. 

При употребата на количките за бебета
Преди да сложите бебенцето в детската количка, направете проврека дали сте натиснали спирачката. Направете проврека дали облегалката е сигурно застопорена в желаното състояние. Докато прибирате детската количка, внимавайте малчуганът да не е прекалено близо, защото съществува опасност да го притиснете, без да искате.

Не забравяйте да закопчаете коланите за предпазване на количката за деца абсолютно винаги, докато излизате на обиколка. Те биха предотвратили страшното измъкване или падане на бебето от бебешката количка, което може спокойно да се получи, докато пресичате оживен булевард например. 

Когато се разхождате на наклонен терен винаги активирайте спирачка преди да пуснете дръжките на детската количка, даже и да е въпрос за няколко секунди. 

Детските колички, както всеки друг предмет, имат нужда от перманентна поддръжка, затова много често преглеждайте реално дали абсолютно всичко е в изправност.

Посетете сайта ни: Детски магазин с най-добри и желани стоки за децата / JerryKids